"Exploring the future of work & the freelance economy"

Download icoonZiP papers

Een overzicht van de gratis e-publicaties van ZiPconomy, gerangschikt op datum (meest actueel staat bovenaan).

 

De VAR en verder?

Een verkenning en analyse (uit maart 2015) van hoe het verder moet na de VAR, opgesteld naar aanleiding van een discussie met managers inhuur en experts, voorafgaande aan de aankondiging van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. Met achtergronden omtrent de redenen voor het afschaffen van de VAR.

Download icoonDownload nu
Inhuur: HR of Inkoop?

Een onderzoek onder inhuurprofessionals, zowel met een HR/recruitment als met een inkoop achtergrond. Hoe liggen taken rond inhuur nu belegt bij organisaties, en hoe zal dat in de toekomst zijn. Wat zijn de prioriteiten? Cijfers, analyses, duiding en aanbevelingen uit de praktijk.

Download icoonDownload nu
Goed Opdrachtgeverschap

Een uitvoerig onderzoek, samen met Tilburg University, naar duurzame en waardevolle samenwerkingsrelaties tussen interim-professionals en inhurende organisaties. Deze uitgave bevat uitkomsten van een wetenschappelijk onderzoek naar goed opdrachtgeverschap, waaraan meer dan 1.000 zelfstandige professionals, managers die hen inhuren en inhuurprofessionals aan deel namen. Feiten, tips en reflecties van experts.

Download icoonDownload nu
Leiderschap & Lenigheid

Met bijdragen van/over:

  • Prof Jan Rotmans
  • Prof Arjan van den Born
  • Tica Peeman
  • Yolanda van Dijk (ZiPconomy Scriptieprijs winnaar over Flexicurity modellen)
Download icoonDownload nu
Alles draait om Eenvoud

Een reeks waarin steeds een andere (interim)manager, adviseur of coach zien welke persoonlijke aanpak hij/zij heeft ontwikkeld. Een aanpak die in de dagelijkse praktijk is gegroeid en waarmee aanwijsbaar succes is bereikt. 21 mooie verhalen. Elk uniek, elk in de praktijk ontwikkeld en getoetst.

Download icoonDownload nu
1 2